UTILITZAR

Segons el diccionari:  “Emprar d’una manera útil  una cosa o una persona,  fer servir a un fi o un objecte”

Útil?  Per a què o per a qui?

Anuncis

7 comentaris

Filed under Personal

7 responses to “UTILITZAR

 1. blaufosc

  La utilitat depèn del potencial usuari, és clar. Hi ha una llegenda que explica com un pescador, després de patir un naufragi en el que moriren molts amics seus, va decidir allunyar-se del mar. Va pensar que s’aturaria allà on la gent no conegués l’únic objecte relacionat amb la seva feina que es va endur: un rem.

  Després de setmanes caminant i de trobar-se gent que li responia que era un rem, es trobà una dona, en poble, que li digué: “està ben clar! tothom sap que això tan sols pot ser una pala de forner!”

  Les coses sempre són útils (o no) per a un tercer. Per a què? per a millorar la vida de les persones de manera subjectiva.

  És una opinió, és clar…

  • Eva

   No tinc jo clar que tot pugui ser útil o aprofitable, però que de tot s’aprèn, això segur… M’ha agradat aquesta llegenda teva del pescador. Una resposta molt humana, intentar fugir d’allò que ens fa recordar o ens fa mal… O potser no és això, sino una necessitat de començar des de zero? No ho sé, bonica la història de totes maneres… Gràcies per les teves opinions, m’agrada llegir-les!

   • blaufosc

    Tot és aprofitable per qualsevol persona dotada de la capacitat de donar una intenció a allò que fa. Útil no vol dir ni bo ni dolent: vol dir capaç de formar part d’una acció premeditada.

    Serveixen d’alguna cosa les pedres del camp? bé… així, d’entrada, no. Però si soc al camp i he de muntar un picnic, les pedres em seran útils si vull que la manta no voli.

    Una altra dita: Si ets un martell, veuràs a tothom com si fos un clau. Tots veiem les coses sota el nostre prisma. Tu també.

    🙂

 2. Pep

  Que te sents utilitzada, Eva, que reflexiones sobre una paraula en aparença tan comuna?
  Algú t’està emprant per a la seva utilitat o pels seus fins en contra de la teva voluntat?
  Si és així, rebela’t, i no esperis ni reflexionis.

  • Eva

   Doncs mira, ja que treus el tema… M’he sentit utilitzada i en algun moment puntual, m’hi sento… Sí. O com a mínim, em sento susceptible de ser-ho. Hi ha gent molt egoïsta, i de vegades, sense solta ni volta et veus enmig de situacions que no has buscat i t’esquitxes de la merda dels altres. Jo no sé perquè, però tinc una especial facilitat per esquitxar-me amb la merda dels altres (a la feina, també m’esquitxo sovint, per cert…)

 3. pep

  Ho tenc ven merescut, per rallar massa!!!! Què guapo que estic calladet!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s